BESPAREN - ENERGIELABEL

- ENERGIELABEL WONINGEN, UTILILEITSPANDEN                                                                                 

Heeft u een energielabel voor uw woning, flat, appartement, kantoor, winkel, (sport)school of zorgzetting of bedrijfspand nodig? Dit label heeft u nodig als u uw eigendom wilt gaan verhuren of verkopen.

Bij A3B-bouwadvies bent u aan het juiste adres voor zo’n label.

Wij zijn in het bezit van de diploma’s EP-W/B, EP-W/D, EP-U/B en EP-U/D., conform de wetgeving zoals als die op 1 januari 2021 is ingegaan.

Dit betekend dat we energielabels van zowel bestaande als nieuwe gebouwen mogen vaststellen en ook de z.g. BENG/ EPC-berekening mogen maken welke vereist wordt bij de aanvraag omgevingsvergunning (bouwaanvraag).

Het label wordt uitgedrukt in een letter (tussen de G – het slechtste- en de A – het beste met al dan niet een toevoeging van maximaal 4 plusjes)/ Tevens staat op dit energielabel een indicatie van het energieverbruik in KWh/m2 per jaar, bij een standaard bewoners/gebruikers gedrag.

Hoe gaat het in het werk om een energielabel te krijgen.

Nadat u ons opdracht heeft gegeven en ons de nodige informatie, zoals tekeningen (bouwkundige en installatietechnische)  etc. heeft verstrekt, zullen een afspraak maken om het gebouw te inspecteren en op te nemen.

Hiertoe zullen diverse maten worden bepaald, de toegepaste materialen en dikten en zal de installaties worden opgenomen, Voor de dossiervorming zullen ook diverse foto’s van het gebouw en de installaties worden genomen.  

Vervolgens wordt op kantoor het geheel verwerkt en afgemeld bij de Rijksoverheid. Het label wordt dan officieel geregistreerd in een openbaar toegankelijk register en u krijgt het gegenereerde erkende energielabel met aanbeveling per mail toegestuurd.

Ook alle gemaakte foto’s en opname bestanden zullen aan u digitaal beschikbaar worden gesteld.

Daarnaast kunnen wij u een z.g. maatwerk advies maken waarin diverse aanpassingen in het pand

worden gedaan om tot een beter/ energiezuiniger label te komen.

Voor meer informatie en prijzen: Neem vrijblijvend contact op met ons. Info@a3b-bouwadvies.nl of 06-51926218